Mobiele apparatuur

Bijna elke werknemer bezit een mobiel apparaat. Zoals een tablet of smartphone. Je kunt van alles met een mobiel apparaat: internetten, e-mailen en korte berichtjes versturen, maar ook twitteren, facebooken en skypen. Voor het gebruik van sociale media zijn mobiele apparaten ook heel populair. Maar hoe beveilig je al die apparaten en hoe zorg je ervoor dat niet iedereen precies weet waar je bent en welke data je rondstuurt?

Belang en risico's

Je mobiele apparaat staat vol zakelijke en belangrijke informatie. Denk bijvoorbeeld aan de contactgegevens van zakelijke relaties op je tablet, de e-mails van klanten op je smartphone en je administratie op de laptop. Stuk voor stuk informatie waarvan je niet wilt dat een cybercrimineel die inziet of kopieert. Door de mobiele apparaten van je bedrijf te beveiligen, kun je voorkomen dat dit gebeurt.

Adviezen

Zorg ervoor dat de mobiele apparaten van jouw onderneming goed beveiligd zijn. Een minimale beveiliging bestaat uit het uitvoeren van de laatst beschikbare software-updates, het veranderen van de standaardinstellingen, zoals die van wachtwoorden en toegangscodes, en het maken van een back-up zodat belangrijke bedrijfsinformatie niet verloren gaat als een apparaat kwijt, defect of gestolen is.