Sluit

Media en pers

Ben je journalist en wil je meer weten over de wijze waarop Digital Trust Center bijdraagt aan een digitaal veilig ondernemersklimaat? Vind hier achtergrondinformatie, nieuwsberichten, cyberalerts en contactgegevens van onze woordvoerder.

Woordvoerder

Journalisten met vragen kunnen terecht bij de woordvoerders van het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat. Aanspreekpunt is:

Ezra Malko
+ 31 (0) 6 52 90 19 48
e.a.malko1@minezk.nl

Over het Digital Trust Center

Het Digital Trust Center (DTC) is - uit de wens van de Tweede Kamer - in 2017 opgezet als programma bij het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat. Sinds 2020 is het DTC een vast onderdeel van dit ministerie. De missie van DTC is om haar doelgroep van ruim 2 miljoen bedrijven in Nederland veilig digitaal te laten ondernemen en hun cyberweerbaarheid te verhogen.

Cyber alerts en ander nieuws

Als er beveiligingslekken of kwetsbaarheden in software gevonden zijn die een grote bedreiging vormen voor ondernemend Nederland, publiceren we cyber alerts via eigen kanalen. Uiteraard hopen we dat pers, media en samenwerkingsverbanden meehelpen om ondernemers te bereiken met deze waarschuwingsberichten.

Interactieve tools en cyberscans

Waar moet je beginnen als het gaat om je cybersecurity? Heb je de basis al op orde, en zoek je een zelfscan om te zien waar je digitale veiligheid beter kan? Via interactieve tools en cyberscans krijg je het inzicht en de actiepunten voor jouw bedrijf aangereikt.

Dreigingsinformatie voor ondernemers

Om ondernemers te helpen met hun cyberweerbaarheid, publiceert het DTC cyber alerts wanneer er ernstige kwetsbaarheden zijn in veelgebruikte bedrijfssoftware en -systemen. Sinds de zomer van 2021 waarschuwt het DTC individuele bedrijven pro-actief wanneer er een bedrijfsspecifieke cyberdreiging bij de overheid bekend is.

Informatie en advies

Op deze site vind je de belangrijkste cybersecurity onderwerpen in begrijpelijke taal uitgelegd. Ook geven we advies en waar mogelijk ook praktische templates en handreikingen om de benodigde acties uit te kunnen voeren in de praktijk.

Informatieverzoeken

Ben je op zoek naar andere informatie? Neem dan contact met ons op of geef feedback (anoniem) via het Mis je iets?-formuliertje.  

Vertel het ons: