Sluit
server

DTC deelt informatie over cyberdreigingen met bedrijfsleven

Als er bij de overheid informatie bekend is over een ernstige cyberdreiging voor één of meerdere bedrijven, dan wil het Digital Trust Center een waarschuwing afgeven.

Een voorbeeld van een ernstige cyberdreiging kan zijn dat er een beveiligingslek in een door ondernemers veel gebruikte bedrijfssoftware is gerapporteerd. En hackers blijken actief misbruik van het lek te maken. Een ander voorbeeld van een ernstige cyberdreiging kan zijn dat er een methode ontdekt en openbaar gemaakt is, waarmee kwaadwillenden op afstand ongeautoriseerd toegang en schrijfrechten kunnen krijgen tot bedrijfsservers. Als zij in je bedrijfsservers kunnen komen en daar programma's installeren, kunnen ze grote schade aanrichten.

Van dit soort acute cyberdreigingen wil je als onderneming natuurlijk snel op de hoogte worden gesteld. Hoe sneller deze informatie jou bereikt, hoe meer kans je hebt om de schade te beperken.

De overheid ziet het als haar taak om iedereen in Nederland te kunnen waarschuwen die doelwit of slachtoffer is van een cyberdreiging.

DTC Cyber Alerts

DTC geeft 2 soorten waarschuwingen af

DTC Cyber Alerts

1. Algemene ernstige dreigingsinformatie

Het DTC deelt informatie over algemene ernstige kwetsbaarheden in veelgebruikte bedrijfssoftware of ICT-systemen. Voorbeelden hiervan vind je in dit nieuwsoverzicht. Deze cyber alerts verspreidt het DTC via haar online kanalen, zonder specifiek aan te geven welk bedrijf kwetsbaar is.

Bedrijfsspecifieke dreigingsinformatie

2. Bedrijfsspecifieke dreigingsinformatie

Als er bij de overheid informatie bekend is over een ernstige cyberdreiging die te herleiden is naar een individueel bedrijf of netwerkeigenaar, dan neemt DTC contact op via telefoon en/of e-mail. Je kunt je bedrijf niet aanmelden voor deze waarschuwingsservice.