Sluit

Ondernemend Nederland vertelt

Het Digital Trust Center streeft naar een digitaal veilig ondernemend Nederland. Dit doen wij door kennis en informatie te bieden waar ondernemers zelf mee aan de slag kunnen. Net zo belangrijk zijn verhalen van ondernemers uit de praktijk.

Door deze ervaringsverhalen te delen kunnen ondernemers elkaar inspireren en aanmoedigen om de cyberweerbaarheid van het Nederlandse bedrijfsleven naar een hoger plan te tillen. Welke succesverhalen zijn er? Wat kunnen we leren van ondernemers die met een cyberincident te maken hebben gehad? Wat gebeurt er eigenlijk binnen de samenwerkingsverbanden die het DTC stimuleert? Ondernemend Nederland vertelt!

Op een maandag in februari 2020 gaat het mis.

De office manager komt op kantoor, start het systeem op en merkt op dat het uiterlijk van documenten op de pc is veranderd en dat hij deze niet kan openen. Family office Boven en Dean is slachtoffer van een ransomware-aanval.

"Goed back-up systeem was onze redding"

2 jaar geleden werd Rein Advocaten & Adviseurs slachtoffer van ransomware. Een goede back-up was de redding, vertelt Jeroen Sprangers.

"Een vliegende start voor cyberbewuste medewerkers"

Hoe verhoogt Schiphol de cybersecurity awareness bij medewerkers? Evelien van Zuidam, manager van het Schiphol Cybersecurity Centre vertelt.

IT-scan bij de worstenmaker

Heeft de kaas- en worstenwinkel Zuivelhoeve van Anton Klapwijk in het centrum van Leeuwarden de cyberweerbaarheid op orde? Studenten zochten het uit.

Cybersecurity bij Adfiz

Cybersecurity is voor branchevereniging Adfiz een belangrijk thema. Het DTC spreekt met deze belangenbehartiger om van elkaar te kunnen leren.

Een lokale aanpak voor ondernemers in Noord Nederland

In 2018 is de Stichting Cybersafety Noord Nederland, met subsidie van het DTC, opgericht. Het is een initiatief van 2 Friese ondernemers.

Een cyberweerbaar Noordzeekanaalgebied

Het DTC stimuleert netwerken die samen met andere organisaties de cyberweerbaarheid binnen de sector, regio of branche vergroten. Zoals het Cyber Security Programma Noordzeekanaal.