Mobiele apparatuur

Bijna elke werknemer heeft een mobiel apparaat. Zoals een tablet of smartphone. Je kunt van alles met een mobiel apparaat: internetten, e-mailen en sms'en, maar ook whatsappen, facebooken en skypen. Hoe beveilig je mobiele apparaten? En hoe zorg je ervoor dat niet iedereen precies weet waar je bent en welke data je rondstuurt?

Automatisch updaten

Installeer voor je apps altijd de laatste updates. Lees hoe je de automatische updates aanzet.

Beveilig je mobiele apparatuur

Je mobiele apparaat staat vol zakelijke en belangrijke informatie. Denk bijvoorbeeld aan de contactgegevens van zakelijke relaties op je tablet, de e-mails van klanten op je smartphone en je administratie op de laptop. Stuk voor stuk informatie waarvan je niet wilt dat een cybercrimineel die inziet of kopieert. Door de mobiele apparaten van je bedrijf te beveiligen, kun je voorkomen dat dit gebeurt.

Zorg ervoor dat de mobiele apparaten van jouw onderneming goed beveiligd zijn. Een minimale beveiliging bestaat uit het uitvoeren van de laatst beschikbare software-updates, het veranderen van de standaardinstellingen, zoals die van wachtwoorden en toegangscodes, en het maken van een back-up. Op die manier gaat belangrijke bedrijfsinformatie niet verloren als een apparaat kwijt, defect of gestolen is.