Sluit
Foto van 2 handen op een laptop, met daarop de basisscan van het Digital Trust Center.

Aan de slag met scans en tools

Snel inzicht in de cyberweerbaarheid van jouw bedrijf? Gebruik deze handige scans en tools.

Tools

Ransomware, DDoS-aanvallen, phishing, een datalek: de kans is groot dat ook jouw bedrijf vroeg of laat te maken krijgt met cybercrime. Hoe kwetsbaar is je onderneming? Dat kun je testen met de Basisscan Cyberweerbaarheid. Is jouw back-up goed genoeg om je te redden bij een hack? Welke maatregelen zou je moeten treffen? Je ontdekt het met de Risicoklassenindeling tool. Gebruik deze tools om je verdediging sterker te maken tegen cyberaanvallen.

Basisscan Cyberweerbaarheid

Als ondernemer is het belangrijk om je cyberweerbaarheid op orde te hebben. Maar hoe doe je dit eigenlijk? Deze scan geeft je in ca. 5 minuten inzicht in de digitale veiligheid van je bedrijf.

Test je Back-up

Natuurlijk maak je een back-up van je bedrijfsgegevens. Maar is je back-up ook kwalitatief goed? Check het via het Test-tooltje.

Check je risicoklasse

Wil je weten welke cybersecurity maatregelen passen bij jouw bedrijf? Ontdek in welke risicoklasse jouw bedrijf zit door 11 vragen te beantwoorden. Ga daarna gericht aan de slag de maatregelen die bij deze risicoklasse passen.

Is je ICS of OT-security op orde?

Veel bedrijven hebben hun industriële controlesystemen (ICS) of operationele techniek (OT) ook verbonden met het internet. Dat maakt deze systemen kwetsbaar voor cybercriminelen. Neem je genoeg slimme maatregelen? Doe de Security Check Procesautomatisering en ontvang een praktische checklist met effectieve ICS-beveiligingsmaatregelen.

Wegwijzer voor Cybersecurity Initiatieven

Waar kun je terecht voor hulp bij het verhogen van je digitale weerbaarheid? Er zijn veel cybersecurity initiatieven in Nederland die zich ten doel stellen om een hoog niveau van cyberweerbaarheid in de keten, branche of regio te bereiken. Gebruik de filters van deze zoektool om snel te zien waar jij terecht kunt met een vraag over of hulp bij cybersecurity-onderwerpen.

Automatisch updaten?

Is het voor jouw bedrijf verstandig om je software automatisch te updaten tegen beveiligingslekken? Dat hangt er van af wat voor software je gebruikt. Met dit tooltje weet je snel of automatisch updaten verstandig is.