Sluit

Bedrijfsnetwerk beveiligen

Op een bedrijfsnetwerk staat gevoelige bedrijfsinformatie. Personeelsdossiers, contracten en e-mails. Je wilt niet dat het in handen komt van criminelen of de concurrentie. Om dat te voorkomen is een veilig bedrijfsnetwerk belangrijk.
 

Wat is een bedrijfsnetwerk?

Een bedrijfsnetwerk laat werknemers met elkaar samenwerken door de mogelijkheid om bestanden, documenten, printers en e-mail te delen. Er zijn verschillende soorten bedrijfsnetwerken. Zo kan het een bedraad netwerk zijn, een draadloos netwerk of een netwerk op afstand.

Een veilig netwerk biedt voldoende bescherming voor aanvallen van buitenaf en lekken van binnenuit.

Laat je beveiliging testen

Je kunt de beveiliging van je bedrijfswebsite, en die van het hele bedrijfsnetwerk, laten testen door een extern bedrijf dat is gespecialiseerd in cybersecurity. Zo'n bedrijf kan dan verschillende soorten beveiligingsonderzoeken uitvoeren die enorm variëren in diepgang en complexiteit.

Stappenplan Basisbeveiliging router instellen

Hoe zorg je ervoor dat je router veilig is? Lees ons stappenplan over het instellen van de basisbeveiliging van je router.

Stappenplan Draadloos netwerk beveiligen

Maakt je bedrijf gebruik van een draadloos netwerk? Zorg dan dat de beveiliging op orde is zodat er geen ongewenste gasten op je netwerk komen.

Instructie voor je medewerkers

Wat kunnen je medewerkers doen zij als ze denken dat er iets niet klopt? Hier lees je welke concrete zaken je kunt bespreken met je medewerkers.