Sluit
Aan de slag met ICS Security

Doe de gratis Security Check Procesautomatisering

Zijn de ICS en OT-apparaten binnen jouw bedrijf veilig genoeg? Check het en ontvang een handige lijst met te nemen beveiligingsmaatregelen.

Doe de Security Check Procesautomatisering

Steeds meer ondernemingen hebben hun industriële controlesystemen (ICS) of operationele techniek (OT) verbonden met het internet. Onderzoekers ontdekten dat veel ICS en OT-apparaten eenvoudig toegankelijk zijn via internet. Ook in het Cybersecuritybeeld Nederland 2021 (CSBN) wordt melding gemaakt dat dit bedrijven kwetsbaar maakt voor cybercriminaliteit. En dus is het tijd voor actie! Wat moet je weten en welke maatregelen moet je treffen?

 

Hoe werkt deze tool?

De Security Check Procesautomatisering geeft bedrijven die gebruik maken van ICS of OT-apparaten inzicht in de veiligheid van hun procesautomatisering. Wanneer doe je genoeg aan de veiligheid van deze systemen? Dat hangt af van hoe ernstig de gevolgen zijn op het moment dat er een cyberincident optreedt. Zijn de gevolgen zeer ernstig voor bijvoorbeeld de gezondheid, bedrijfscontinuïteit of milieu, dan word je geacht meer maatregelen te treffen. Vallen de gevolgen mee, dan ligt de lat lager. De zelfscan start met deze inventarisatie.

Wat levert het op?

Het resultaat van de zelfscan is een praktische inventarisatie van maatregelen die jouw bedrijf nog moet nemen voor goed beschermde ICS en OT-apparaten. Benieuwd naar de weerbaarheid van je ICS en OT? Doorloop in ongeveer 10 minuten deze gratis zelfscan en ontvang meteen een handige checklist van nog te nemen beveiligingsmaatregelen.

Met dank aan

De Security Check Procesautomatisering is ontwikkeld door de Vereniging van Nederlandse Gemeenten, het Nationaal Cyber Security Centrum, Programma Versterking Cyberweerbaarheid in de watersector, Siemens, AMSL, Deloitte, Novel-T, Accenture, Stark Narrative en het Digital Trust Center, met dank aan de ondersteuning van de Cybersecurity Alliantie.

Meer weten over de totstandkoming van deze ICS-tool? Lees het nieuwsbericht over de lancering via deze link:

Handige links voor ICS beveiliging

Meer weten om je ICS en OT-apparaten te beveiligen? We hebben een aantal handige links voor je verzameld zodat je meteen aan de slag kunt met het verhogen van de veiligheid van je onderneming.

Logos security check procesautomatisering