Sluit
Aan de slag met ICS Security

Heb je de Security Check Procesautomatisering gedaan? Dan heb je vast wat actiepunten om je ICS Security in orde te maken. Ontdek deze handige links en ga aan de slag.

Aan de slag met ICS Security

Het beveiligen van je ICS of OT-apparatuur vertoont veel gelijkenis met de maatregelen die je neemt voor IT. Adviezen en procedures komen vaak op hetzelfde neer.

We hebben wat handige links voor je verzameld zodat je snel aan de slag kunt met de actiepunten die je uit de Security Check Procesautomatisering kreeg. Veel succes.

Asset Inventory

1. Asset Inventory

Risicoanalyse

2. Risicoanalyse

Netwerkarchitectuur

3. Netwerkarchitectuur

Hardening

4. Hardening

Toegangscontrole

5. Toegangscontrole

Software-updates

6. Software-updates

Draagbare media

7. Draagbare media

Monitoring

8. Monitoring

Antivirus

9.  Antivirus

Incident Respons

10. Incident Respons

Back-up en Restore

11. Backup & Restore

Wijzigingsbeheer

12. Wijzigingsbeheer

Training en Certificering

13. Training en Certificering

Vaak bieden leveranciers van de gebruikte technologie trainingen aan voor de gebruikers en beheerders. Informeer ernaar als het je medewerkers onvoldoende kennis hebben over de beveiliging van de gebruikte apparaten.

Test en Simulatie

14. Test en Simulatie

Vertel het ons:

Heb je de Security Check Procesautomatisering nog niet gedaan?

Pak even wat tijd om te checken hoe het met de beveiliging van de OT of ICS/SCADA gesteld is binnen jouw organisatie. Je krijgt een scherp beeld waar er nog werk te verzetten is in de PDF die je na de check kunt downloaden. Wil je de check samen met een collega invullen, maak dan gebruik van de "Later afmaken"-optie. Veel succes!