Antivirussoftware

Antivirussoftware scant bedrijfscomputers op de aanwezigheid van kwaadaardige bestanden. Een goede virusscanner wordt door de leverancier regelmatig bijgewerkt zodat deze jouw bedrijf ook beschermt tegen de laatst bekende virussen.

Belang en risico’s

Virussen worden op vele manieren verspreid. Een van de meest voorkomende varianten is verspreiding per e-mail waarbij kwaadaardige bestanden zijn vermomd tot onschuldige bijlages zoals foto’s of .pdf bestanden. Zonder dat je het weet, infecteer je dan jouw eigen computer. Ook kan het virus zich verspreiden via e-mail naar de mailadressen van familie, vrienden en collega’s. Het gebruiken van een antivirus software is sterk aan te raden aangezien een virus bestanden en data onherstelbaar kan beschadigen, kopiëren, verwijderen of gijzelen. Door het gebruik van sterke antivirussoftware bescherm je niet alleen jezelf, maar ook andere bedrijven voor een virus.

Adviezen

Om er zeker van te zijn dat je bedrijfscomputer virusvrij is en blijft, is het aan te raden om periodiek (liefst dagelijks) een virusscan uit te voeren. Zorg er altijd voor dat je de laatste versie van de virusscanner en de virusdatabase van de scanner hebt gedownload zodat de nieuwste bedreigingen worden herkend.