Antivirussoftware

Antivirussoftware scant je bedrijfscomputers op de aanwezigheid van kwaadaardige bestanden. Een goede virusscanner wordt door de leverancier regelmatig bijgewerkt zodat deze je bedrijf ook beschermt tegen de laatst bekende virussen.

Belang en risico’s

Virussen worden op vele manieren verspreid. Een van de meest voorkomende varianten is verspreiding per e-mail waarbij kwaadaardige files zijn vermomd tot onschuldige bijlages zoals foto’s of .pdf bestanden. Zonder dat je het weet, infecteer je dan de computers van familie, vrienden en collega’s. Het gebruiken van een antivirus software is sterk aan te raden aangezien een virus bestanden en data onherstelbaar kan beschadigen of verwijderen. Door het gebruik van sterke antivirussoftware behoed je ook andere bedrijven voor een virus.

Adviezen

Om er zeker van te zijn dat je bedrijfscomputer virusvrij is, is het aan te raden om periodiek (liefst dagelijks) een virusscan uit te voeren. Zorg er altijd voor dat je de laatste versie van de virusscanner hebt gedownload zodat de nieuwste bedreigingen worden herkend.