Sluit

DTC viert 5e verjaardag

09 mei 2023
DTC 5 jaar tompoucen

Op dinsdag 9 mei viert het Digital Trust Center (DTC) zijn 5-jarig bestaan. Het DTC is in 2018 opgericht als programma bij het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat en heeft sindsdien een belangrijke rol gespeeld in het aanjagen van cyberveiligheid bij ondernemend Nederland.

Het DTC heeft als missie om de ruim 2 miljoen bedrijven in Nederland te helpen bij het versterken van hun digitale weerbaarheid. Dit doet het DTC door het verstrekken van informatie en advies, het stimuleren van samenwerking en het delen van dreigingsinformatie met bedrijven.

Groei in bereik

In de afgelopen vijf jaar zijn er flinke stappen gezet en is het bereik van het DTC gegroeid. Er zijn vele publiek-private samenwerkingsverbanden gesmeed voor een grotere slagkracht. Met hen zijn er ook verschillende interactieve tools ontwikkeld en campagnes uitgerold om ondernemers te wijzen op de risico's die digitaal ondernemen met zich meebrengen. In alle uitingen staan praktische en haalbare tips hoe je je bedrijf tegen cyberaanvallen kunt beschermen. Om nog dichter op de kennis- en informatiedeling te zitten, hebben zich al 1.800 ondernemers en cyberprofessionals aangemeld bij de DTC Community.

DTC waarschuwt bedrijven voor ernstige cyberdreigingen

Sinds de zomer van 2021 heeft het DTC al meer dan 22.000 keer bedrijven gewaarschuwd voor een ernstige bedrijfsspecifieke digitale dreiging of kwetsbaarheid. Deze dienstverlening geeft bedrijven de mogelijkheid om tijdig actie te ondernemen om hun systemen te beveiligen. Uiteraard deelt het DTC ook cyber alerts over kwetsbare software of systemen die niet bedrijfsspecifiek zijn.

Het DTC kijkt met trots terug op de afgelopen vijf jaar. Het zal zich met niet aflatende energie blijven inzetten voor een cyberveilig ondernemend Nederland en verwacht nog vele bedrijven te ondersteunen bij het versterken van hun digitale weerbaarheid.

 

Veilig digitaal ondernemen

Wil je als ondernemer of security verantwoordelijke meldingen van ernstige cyberdreigingen voor bedrijven in je mailbox ontvangen? Sluit je dan aan bij de DTC Community.
Ter ondersteuning van ondernemers is er ook een breed palet aan cybersecurity informatie en een gereedschapskist met cybertools. Testen of je de basis al op orde hebt? Doe de Basisscan Cyberweerbaarheid.