Sluit

Toolkit voor Gemeenten

Voor gemeenten die veilig digitaal ondernemen willen stimuleren, heeft het DTC een handige toolkit samengesteld. De toolkit voor gemeenten zit boordevol met handleidingen, video's en templates om de bewustwording en weerbaarheid in cybersecurity te verhogen. Aarzel niet om deze producten te gebruiken in de communicatie naar ondernemers.

Handreikingen voor Gemeenten

Best Practices

Ervaringen van andere gemeenten

Op aanvraag

Enkele gemeenten hebben al ruime ervaring opgedaan in het vergroten van de bewustwording van digitale risico's bij ondernemers in hun regio. In deze handreiking vind je de 'best practices' van gebundeld. Vraag het document aan en laat je inspireren door de ervaringen van andere gemeenten.

Best Practises

Het organiseren van een Cyber Roadshow

PDF | 1,7 MB

In deze handreiking geven we je concrete handvatten en tips om een cybersecurity roadshow te organiseren voor ondernemers binnen je samenwerkingsverband.

Best Practices

Ontwikkel een Cybersecurity Scan

PDF | 1,3 Mb

Wil je een cybersecurity scan aanbieden aan ondernemers in je gemeente? Gebruik deze handreiking als praktische leidraad.

Introductie in cybersecurity

Infografic

Mythen en Feiten

PDF | 718 kb

Bewustwording is het halve werk. Daarom hebben we een aantal veel voorkomende stellingen over cybersecurity op een rijtje gezet. Deze stellingen worden onderbouwd of ontkracht. Leuke introductie in cyber.

Infografic

In 10 stappen starten met cybersecurity

PDF | 981 kb

Starten met de digitale veiligheid van je bedrijf? Check deze flyer hoe je in 10 stappen een grote sprong maakt met cybersecurity. Overzichtelijke hand-out.

Poster

Wees voorbereid op een cyberincident

PDF | 504 kb

Als jouw IT-systemen niet meer werken, is deze print van onschatbare waarde! Weet wat je moet doen ingeval van een cyberincident. In de meeste gevallen zul je hulp van anderen nodig hebben. Deze factsheet biedt een overzicht van belangrijke partijen waarmee je in contact kunt komen.

Infografic

De 5 basisprincipes van veilig digitaal ondernemen

PDF | 2,1 Mb

Leuke hand-out nodig om de basis van veilig digitaal ondernemen met medewerkers te delen? Print deze download uit op A3- of A4- formaat. Of deel PDF van de poster eenvoudig digitaal.

Flyer

DTC 'company card'

PDF | 496 kb

Overzicht van de online kanalen waar het DTC haar informatie en advies voor ondernemers beschikbaar stelt. Handig voor bij een campagne of presentatie.

Video

De 5 basisprincipes van veilig digitaal ondernemen

5 downloadable animatievideo's 

De 5 basisprincipes zijn zo opgesteld dat iedere ondernemer, of die nu zzp'er of mkb'er is, ermee uit de voeten kan. De maatregelen zijn toegankelijk en praktisch vormgegeven in een korte animatie.

Mini-campagnes

Campagnematerialen

Thuiswerken

Op aanvraag

Thuiswerken gebeurt meer dan ooit tevoren. Hoe veilig is dat? Hoe weet je zeker dat je bedrijfsgegevens beschermd zijn? Bewustwording is het halve werk. Vraag bij het DTC materialen aan om bedrijven te informeren over nut en noodzaak van veilige instellingen voor thuiswerken.

Campagnematerialen

Phishing

Op aanvraag

Wat is phishing? Hoe herken je het? En wat voor gevolgen kan het hebben? Bewustwording is het halve werk. Vraag bij het DTC materialen aan om bedrijven te informeren over nut en noodzaak om phishing te herkennen en voorkomen.

Campagnematerialen

Back-up maken

Op aanvraag

Bewustwording is het halve werk. Daarom hebben we een aantal mini-campagnes opgetuigd. Vraag bij het DTC materialen aan om bedrijven te informeren over nut en noodzaak van een goede back-up van bedrijfsgegevens.

Campagnematerialen

Afspraken met IT-leverancier

Op aanvraag

Veel ondernemers hebben een IT-leverancier. Hoe leg je de verantwoordelijkheden vast? Welke afspraken zijn nodig om te maken? Vraag bij het DTC materialen aan om bedrijven te informeren over het maken van afspraken met een IT-leverancier.

Campagnematerialen

Basisscan Cyberweerbaarheid

Op aanvraag

Het DTC biedt een Basis Weerbaarheidsscan aan voor ondernemers om de cyberweerbaarheid inzichtelijk én op orde te krijgen. Deze scan is vrij toegankelijk. Tevens bieden we promotiemateriaal aan om de scan onder de aandacht te krijgen bij je doelgroep.

Content on demand

Content op maat

Op aanvraag

Heb je voor een cybersecurity campagne content nodig? Over phishing, ransomware, back-ups maken, automatische updaten en andere cybersecurity onderwerpen? Aarzel niet om content bij ons aan te vragen voor bijvoorbeeld een nieuwsbrief, magazine, website etc.

Nieuwsbrief content

Cybersecurity informatie voor ondernemers

Op aanvraag.

Dit is een panklare tekst over cybersecurity voor ondernemers. Het bevat de belangrijkste informatie over de manieren om ondernemers weerbaar te maken tegen cybercriminaliteit. Deze content kun je gebruiken, inkorten of weglaten in bijvoorbeeld nieuwsbrief of website.

Vertel het ons:
Video

Ondernemers vertellen

MP4 HD | 305.4 MB
Bekijk deze video

Anton Klapwijk is de trotse eigenaar van een kaas- en worstenwinkel in Leeuwarden. Hij is zoals vele ondernemers zo druk met ondernemen, dat hij niet aan zijn digitale veiligheid toekomt. Mede daardoor is hij kwetsbaar voor cyberaanvallen. Een IT-scan door studenten leverde Anton het inzicht en de oplossingen.

Verhaal

Ondernemers vertellen

Advocatenkantoor slachtoffer van ransomware-aanval

Via een link in een e-mail gaf Rein Advocaten & Adviseurs criminelen onbedoeld toegang tot belangrijke bestanden. De eis: € 5.750 in bitcoins. 'Een goede back-up was onze redding', vertelt Jeroen Sprangers.

Video

Ondernemers vertellen

MP4 HD | 80,6 MB
Bekijk deze video

Op een maandag in februari 2020 gaat het mis. Gerke van de Ven is samen met Ester Böinck oprichter en eigenaar van Boven en Dean. De eerste die merkt dat er iets mis is, is de office manager. Hij start het systeem op en merkt op dat het uiterlijk van documenten op de pc is veranderd, en dat hij deze niet kan openen. Gerke vertelt over de ransomware-aanval op haar bedrijf.

Actualiteit

Informatievoorziening

Actuele dreigingsinformatie

E-mail ad hoc | Op aanvraag

De actualiteit direct in je mailbox? Het DTC verzamelt en deelt op een structurele basis per e-mail nieuwsbrief actuele informatie over ontwikkelingen, dreigingen en kwetsbaarheden.

Podcasts

Let's talk about hacks!

podcast

Podcaster Robin Rotman gaat in 2021 gesprek met verschillende experts over hacken, cybersecurity en digitale weerbaarheid. Alle 4 afleveringen belichten een invalshoek van hacks.

Naar deze podcasts

Zoek je andere informatie over cybersecurity?

Neem contact op met:

Rajko Smaak

r.smaak@minezk.nl

06 29 20 65 73

Voorbeelden van hergebruik van informatie

Benieuwd hoe andere organisaties de informatie en scans van DTC hergebruiken? Bekijk deze websites voor inspiratie:

Op zoek naar een specifiek cybersecurity onderwerp?

Onze cybersecurity adviseurs hebben veel cybersecurity onderwerpen beschreven op deze website. Staat het onderwerp waar jij meer van wilt weten in de lijst van Informatie en Advies?

Niet in de lijst? Laat het ons weten, dan buigen we ons erover.