Sluit

Toolkit voor Brancheorganisaties

Voor brancheorganisaties die veilig digitaal ondernemen willen stimuleren, heeft het DTC een handige toolkit samengesteld. De cybersecurity toolkit voor brancheorganisaties zit boordevol met handleidingen, video's en templates om de bewustwording en weerbaarheid in cybersecurity te verhogen. Aarzel niet om deze producten te gebruiken in de communicatie naar de ondernemers in de branche.

Introductie in cybersecurity

Video

De 5 basisprincipes van veilig digitaal ondernemen

5 downloadable animatievideo's 

De 5 basisprincipes zijn zo opgesteld dat iedere ondernemer, of die nu zzp'er of mkb'er is, ermee uit de voeten kan. De maatregelen zijn toegankelijk en praktisch vormgegeven in een korte animatie.

Infografic

De 5 basisprincipes van veilig digitaal ondernemen

PDF | 2,1 Mb

Leuke hand-out nodig om de basis van veilig digitaal ondernemen met medewerkers te delen? Print deze download uit op A3- of A4- formaat. Of deel PDF van de poster eenvoudig digitaal.

Flyer

DTC 'company card'

PDF | 496 kb

Overzicht van de online kanalen waar het DTC haar informatie en advies voor ondernemers beschikbaar stelt. Handig voor bij een campagne of presentatie.

Infografic

In 10 stappen starten met cybersecurity 

PDF | 981 kb

Starten met de digitale veiligheid van je bedrijf? Check deze flyer hoe je in 10 stappen een grote sprong maakt met cybersecurity. Overzichtelijke hand-out.

Infografic

Mythen en Feiten

PDF | 718 kb

Bewustwording is het halve werk. Daarom hebben we een aantal veel voorkomende stellingen over cybersecurity op een rijtje gezet. Deze stellingen worden onderbouwd of ontkracht. Leuke introductie in cyber.

Poster

Wees voorbereid op een cyberincident

PDF | 504 kb

Als jouw IT-systemen niet meer werken, is deze print van onschatbare waarde! Weet wat je moet doen ingeval van een cyberincident. In de meeste gevallen zul je hulp van anderen nodig hebben. Deze factsheet biedt overzicht van belangrijke partijen waarmee je in contact kan komen.

Mini-campagnes

Campagnematerialen

Thuiswerken

Op aanvraag

Thuiswerken gebeurt meer dan ooit tevoren. Hoe veilig is dat? Hoe weet je zeker dat je bedrijfsgegevens beschermd zijn? Bewustwording is het halve werk. Vraag bij het DTC materialen aan om bedrijven te informeren over nut en noodzaak van veilige instellingen voor thuiswerken.

Campagnematerialen

Phishing

Op aanvraag

Wat is phishing? Hoe herken je het? En wat voor gevolgen kan het hebben? Bewustwording is het halve werk. Vraag bij het DTC materialen aan om bedrijven te informeren over nut en noodzaak om phishing te herkennen en voorkomen.

Campagnematerialen

Back-up maken

Op aanvraag

Bewustwording is het halve werk. Daarom hebben we een aantal mini-campagnes opgetuigd. Vraag bij het DTC materialen aan om bedrijven te informeren over nut en noodzaak van een goede back-up van bedrijfsgegevens.

Campagnematerialen

Afspraken met IT-leverancier

Op aanvraag

Veel ondernemers hebben een IT-leverancier. Hoe leg je de verantwoordelijkheden vast? Welke afspraken zijn nodig om te maken? Vraag bij het DTC materialen aan om bedrijven te informeren over het maken van afspraken met een IT-leverancier.

Campagnematerialen

Basisscan Cyberweerbaarheid

Op aanvraag

Het DTC biedt een Basis Weerbaarheidsscan aan voor ondernemers om de cyberweerbaarheid inzichtelijk én op orde te krijgen. Deze scan is vrij toegankelijk. Tevens bieden we promotiemateriaal aan om de scan onder de aandacht te krijgen bij je doelgroep.

Content on demand

Content op maat

Op aanvraag

Heb je voor een cybersecurity campagne content nodig? Over phishing, ransomware, back-ups maken, automatische updaten en andere cybersecurity onderwerpen? Aarzel niet om content bij ons aan te vragen voor bijvoorbeeld een nieuwsbrief, magazine, website etc.

Video

Ondernemers vertellen

MP4 HD | 80,6 MB
Bekijk deze video

Op een maandag in februari 2020 gaat het mis. Gerke van de Ven is samen met Ester Böinck oprichter en eigenaar van Boven en Dean. De eerste die merkt dat er iets mis is, is de office manager. Hij start het systeem op en merkt op dat het uiterlijk van documenten op de pc is veranderd, en dat hij deze niet kan openen. Gerke vertelt over de ransomware-aanval op haar bedrijf.

Verhaal

Ondernemers vertellen

Advocatenkantoor slachtoffer van ransomware-aanval

Via een link in een e-mail gaf Rein Advocaten & Adviseurs criminelen onbedoeld toegang tot belangrijke bestanden. De eis: € 5.750 in bitcoins. 'Een goede back-up was onze redding', vertelt Jeroen Sprangers.

Video

Ondernemers vertellen

MP4 HD | 305.4 MB
Bekijk deze video

Anton Klapwijk is de trotse eigenaar van een kaas- en worstenwinkel in Leeuwarden. Hij is zoals vele ondernemers zo druk met ondernemen, dat hij niet aan zijn digitale veiligheid toekomt. Mede daardoor is hij kwetsbaar voor cyberaanvallen. Een IT-scan door studenten leverde Anton het inzicht en de oplossingen.

Handreikingen

Voorwaarden

Samenwerkingsvoorwaarden

Op aanvraag

Vanuit het Digital Trust Center hebben we een aantal criteria opgesteld die ons helpen bij de intake van nieuwe samenwerkingsinitiatieven. We gaan voor een optimale samenwerking om dit te bewerkstelligen stellen we een aantal voorwaarden voorafgaand aan de samenwerking.

Vertel het ons:

Actualiteit

Informatievoorziening

Start of Week

Afbeelding Start of Week DTC

E-mail nieuwsbrief | Op aanvraag

Het DTC verzamelt en deelt op een structurele basis per e-mail nieuwsbrief actuele informatie over ontwikkelingen, dreigingen en kwetsbaarheden met de aangesloten samenwerkingsinitiatieven.

Informatievoorziening

Actuele dreigingsinformatie

E-mail ad hoc | Op aanvraag

De actualiteit direct in je mailbox? Het DTC verzamelt en deelt op structurele basis per e-mail actuele informatie over ontwikkelingen, dreigingen en kwetsbaarheden.

Podcasts

Let's talk about hacks!

Podcaster Robin Rotman gaat in april en mei 2021 gesprek met verschillende experts over hacken, cybersecurity en digitale weerbaarheid. Alle 4 afleveringen belichten een invalshoek van hacks.

Naar deze podcasts

Zoek je iets anders?

Neem contact op met:

Kim van der Veen

k.m.vanderveen@minezk.nl

06 25 64 25 12

Voorbeelden van hergebruik van informatie

Benieuwd hoe andere (branche)organisaties de informatie en scans van DTC hergebruiken? Bekijk deze websites voor inspiratie:

Op zoek naar een specifiek cybersecurity onderwerp?

Onze cybersecurity adviseurs hebben veel cybersecurity onderwerpen beschreven op deze website. Staat het onderwerp waar jij meer van wilt weten in de lijst van Informatie en Advies?

Niet in de lijst? Laat het ons weten, dan buigen we ons erover.