Sluit

Toolkit Multifactorauthenticatie

Breng de multifactorauthenticatie onder de aandacht in jouw netwerk

Wat is multifactorauthenticatie (MFA)? Hoe pas je het toe? En hoe kies je een goede MFA-methode? Weerbaarheid tegen cyberaanvallen begint bij het inloggen in meerdere stappen.

Help je mee om dit onderwerp onder de aandacht te brengen? Gebruik de onderstaande DTC-content en materialen om bedrijven en medewerkers te informeren over het nut en de noodzaak om in te loggen in meerdere stappen.

  In deze toolkit:

  1. Webpagina's
  2. Afbeeldingen
  3. Teksten
  4. Ondernemersverhalen
  5. Video's

  Webpagina's

  Social media afbeeldingen

  DTC - CyberVeilig Check

  Back-ups, software-updates, wachtwoordmanager... het moet allemaal. Maar log je ook al in in 2 stappen, om te voorkomen dat je gehackt wordt? Doe de CyberVeilig Check voor zzp en mkb en download binnen 5 minuten je eigen actieplan met praktische instructies om je cyberveiligheid te verbeteren. Veel succes!

  Jij hebt als mkb'er of zzp'er je cyberveiligheid goed geregeld. Lekker bezig! Maar... Log je ook al in in 2 stappen? Om te voorkomen dat je gehackt wordt? Check binnen 5 minuten hoe jij je cyberveiligheid kunt verbeteren.

  Doe de CyberVeilig Check ⤵️

  https://tools.digitaltrustcenter.nl/cyberveilig-check/

  #cybersecurity #cyberveiligcheck #mfa

  Jij hebt als mkb'er of zzp'er je #cyberveiligheid goed geregeld. Lekker bezig! Maar... Log je al in in 2 stappen? Om te voorkomen dat je gehackt wordt? Check binnen 5 minuten hoe jij je cyberveiligheid kunt verbeteren.

  Doe de CyberVeilig Check ⤵️

  https://tools.digitaltrustcenter.nl/cyberveilig-check/

  Jij hebt als mkb'er of zzp'er je #cyberveiligheid goed geregeld. Lekker bezig! Maar... Log je al in in 2 stappen? Om te voorkomen dat je gehackt wordt? Check binnen 5 minuten hoe jij je cyberveiligheid kunt verbeteren.

  Doe de CyberVeilig Check op digitaltrustcenter.nl

  #cyberveiligcheck #mfa #cybersecurity

  Visual MFA 2

  Meestal gebruik je een gebruikersnaam met wachtwoord om toegang te krijgen tot een digitaal systeem. Deze combinatie geeft een bepaalde mate van veiligheid. Zeker als je sterke wachtwoorden gebruikt. Maar vaak worden wachtwoorden hergebruikt, en dat levert een risico op. Want hoe sterk je wachtwoord ook is, als het in de verkeerde handen valt dan zijn meerdere systemen opeens kwetsbaar. Gebruik daarom altijd een uniek wachtwoord en log in in meerdere stappen (MFA). Zo maak je het cybercriminelen moeilijker om toegang te krijgen tot je accounts.

  Meestal gebruik je een gebruikersnaam met wachtwoord om toegang te krijgen tot een digitaal systeem. Deze combinatie geeft een bepaalde mate van veiligheid. Zeker als je sterke wachtwoorden gebruikt.

  Maar vaak worden wachtwoorden hergebruikt, en dat levert een risico op. Want hoe sterk je wachtwoord ook is, als het in de verkeerde handen valt dan zijn meerdere systemen opeens kwetsbaar.

  Gebruik daarom altijd een uniek wachtwoord en log in in meerdere stappen (MFA). Zo maak je het cybercriminelen moeilijker om toegang te krijgen tot je accounts.

  Meer informatie ⤵️

  https://www.digitaltrustcenter.nl/tweefactorauthenticatie

  #multifactorauthenticatie #mfa #tweefactorauthenticatie

  Het hergebruik van #wachtwoorden is een risico. Want hoe sterk je wachtwoord ook is, als het in de verkeerde handen valt, zijn meerdere systemen opeens kwetsbaar. Gebruik dus altijd #uniekewachtwoorden en #multifactorauthenticatie.

  Meer informatie ⤵️

  https://www.digitaltrustcenter.nl/tweefactorauthenticatie

  Het hergebruik van #wachtwoorden is een risico. Want hoe sterk je wachtwoord ook is, als het in de verkeerde handen valt, zijn meerdere systemen opeens kwetsbaar. Gebruik dus altijd #uniekewachtwoorden en #multifactorauthenticatie.

  Kijk voor meer informatie op digitaltrustcenter.nl

  Veilig wachtwoorden

  Wachtwoorden gebruik je om toegang te krijgen tot gegevens en systemen. Bijvoorbeeld je zakelijke computer, smartphone en e-mail. Kwaadwillenden wil je natuurlijk buiten de deur houden. Een paar tips voor veilig wachtwoordgebruik zijn: Gebruik sterke en unieke wachtwoorden, stel inloggen in meerdere stappen in (multifactorauthenticatie) en maak gebruik van een wachtwoordmanager. Lees verder.

  Wachtwoorden gebruik je om toegang te krijgen tot gegevens en systemen. Bijvoorbeeld je zakelijke computer, smartphone en e-mail. Kwaadwillenden wil je natuurlijk buiten de deur houden. Een paar tips voor veilig wachtwoordgebruik zijn:

  ➡️ Gebruik sterke en unieke wachtwoorden
  ➡️ Stel inloggen in meerdere stappen in (multifactorauthenticatie) 
  ➡️ Maak gebruik van een wachtwoordmanager

  Meer informatie over veilig wachtwoordgebruik ⤵️

  https://www.digitaltrustcenter.nl/informatie-advies/zo-gebruik-je-veilig-je-wachtwoorden

  #multifactorauthenticatie #mfa #wachtwoorden

  Een paar tips voor veilig wachtwoordgebruik: 

  ➡️Gebruik sterke en unieke wachtwoorden
  ➡️Stel inloggen in meerdere stappen in (MFA)
  ➡️Maak gebruik van een wachtwoordmanager

  Meer informatie ⤵️

  https://digitaltrustcenter.nl/informatie-advies/zo-gebruik-je-veilig-je-wachtwoorden

  #mfa #multifactorauthenticatie #wachtwoorden

  Een paar tips voor veilig wachtwoordgebruik: 

  ➡️Gebruik sterke en unieke wachtwoorden
  ➡️Stel inloggen in meerdere stappen in (MFA)
  ➡️Maak gebruik van een wachtwoordmanager

  Bekijk meer informatie en tips op digitaltrustcenter.nl

  #mfa #multifactorauthenticatie #wachtwoorden
   

  Banner tweestaps (1)
  Banner tweestaps (2)
  Banner tweestaps (3)
  Banner tweestaps (4)

  Ondernemersverhalen

  Gevaar op zee na hack bij maritieme dienstverlener

  Ongeveer een kwart van de olieplatforms in het Nederlandse deel van de Noordzee wordt op afstand bewaakt door Royal Dirkzwager. Maar stel je voor dat de systemen uitvallen en er geen enkel signaal meer binnenkomt op de controlekamer. Dan liggen er mogelijk catastrofale gevolgen ligt op de loer.

  In het ondernemersverhaal 'Gevaar op zee na hack bij maritieme dienstverlener' vertelt Nicolas Maes hoe je de kans op een hackaanval verkleint, onder andere door tweefactorauthenticatie te gebruiken. 

  Volvo-dealer uit Noord-Holland wordt slachtoffer van ransomware-aanval

  Volvo-dealer Ton van Kuyk uit Alkmaar werd begin 2023 slachtoffer van een ransomware-aanval. Financieel directeur Jack Ros legt uit waarom het bedrijf niet is ingegaan op de eis van de hackers, zo'n 300.000 dollars in Bitcoins.

  Inmiddels worden de systemen beveiligd met tweefactorauthenticatie. De hackers zijn waarschijnlijk binnengekomen via het adminaccount, dat beveiligd was met een zwak wachtwoord.

  Voedingsmiddelenbedrijf betrapt hackers op heterdaad

  Voedingsmiddelenbedrijf Royal Smilde was het slachtoffer van een ransomeware-aanval, maar gelukkig konden ze de daders op heterdaad betrappen. De schade bleef beperkt, maar het had niet veel gescheeld. 

  Na de hack worden de regels aangescherpt. Alle medewerkers worden verzocht om hun wachtwoorden te vervangen en om tweefactorauthenticatie in te stellen. "Als je geen MFA of 2FA aanzet, kom je er bij ons niet op."

  Video's

  Sterke wachtwoorden

  Video_Wachtwoorden

  Hoe gebruik je MFA?

  MFA-video

  Veilige wachtwoorden gebruiken

  Wachtwoorden-video

  Op zoek naar meer content over multifactorauthenticatie?

  Heb je voor het effectief bereiken van je doelgroep een andere communicatie-uiting nodig dan hierboven aangereikt wordt? Laat het ons weten, dan buigen we ons erover.