Sluit

Cybernetwerk Zuid-Hollandse Eilanden

Deelnemers samenwerkingsverband

Nemesys Groep

Subsidie

1-7-2020 tot 1-7-2022

Oprichtingsjaar

2020

Regio

West-Nederland

Over Cybernetwerk ZHE

Door een gebrek aan preventieve maatregelen en kennis zijn ondernemers vaak slachtoffer van digitale criminaliteit. Wij willen dit een halt toeroepen. Het cybernetwerk informeert niet-vitale ondernemers (tot 40FTE) actief over de risico’s van het internet.

Het Cybernetwerk Zuid-Hollandse Eilanden heeft als doelstelling om ondernemers te binden aan een gedegen netwerk. Dit netwerk is van meerwaarde, biedt aanbod op de vraag en weet het verschil te maken.

Onder de Zuid-Hollandse Eilanden vallen de gemeenten Brielle, Westvoorne, Goeree Overflakkee, Hellevoetsluis, Nissewaard en de Hoeksche Waard. Er zijn zo’n 14.500 ondernemers actief in de doelgroep.

Het programma bestaat uit twee fases. In de eerste fase wordt basisbewustzijn gecreëerd. Hierin wordt actief basale informatie gedeeld over de risico’s van cybercrime voor ondernemers.

Nadat de bereidwilligheid is ontstaan om actief maatregelen te nemen, wordt in de tweede fase een verdiepingsslag gemaakt. Naast het aanbieden van handelingsperspectief, wordt hier ook de dialoog aangegaan over complexere onderwerpen als bedrijfscultuur.

De voorlopige activiteitenlijst is:

  • (Fysieke) kennisbijeenkomsten;
  • Online seminars;
  • Online trainingen;
  • Nulmetingen;
  • Nepadvertenties op social media.

De afgelopen jaren heeft CybernetwerkZHE zijn netwerk uitgebreid en zijn er steeds meer partners aangesloten. Met haar partners heeft CybernetwerkZHE verschillende activiteiten en evenementen georganiseerd. Voorbeelden hiervan zijn Open Coffee’s, Cyberh@ctisch evenementen, Better Safe then Sorry cybercrimecongressen waaraan ruim 450 ondernemers hebben deelgenomen en wat nog steeds landelijk wordt ingezet door het Platform Veilig Ondernemen, een online Cyber Talks Show, webinars & online trainingen, communicatiecampagnes en cybersecuritydiensten.

Meer cyberweerbaarheidsnetwerken van het DTC

Het Digital Trust Center stimuleert samenwerkingsverbanden van bedrijven die groepen ondernemers helpen met veilig digitaal ondernemen. In een cyberweerbaarheidsnetwerk werken ondernemers samen met andere organisaties aan het vergroten van de cyberweerbaarheid, binnen en tussen branches en regio's in de niet-vitale sectoren.