Sluit

Subsidieregeling Cyberweerbaarheid per september weer opengesteld

20 jul 2023

Demissionair minister Micky Adriaansens van Economische Zaken en Klimaat heeft aangekondigd dat de Subsidieregeling Cyberweerbaarheid ook in 2023 opengesteld zal worden voor cyberweerbaarheidsprojecten van samenwerkende organisaties. Met deze regeling worden privaat-publieke samenwerkingsverbanden gestimuleerd om plannen uit te voeren die op een duurzame wijze de digitale weerbaarheid tegen cyberaanvallen vergroten binnen branches, sectoren en regio's. De subsidieregeling 'Versterking cyberweerbaarheid' stimuleert bedrijven in niet-vitale sectoren om samen te werken op het gebied van cyberweerbaarheid.

Samenwerkingen voor cyberweerbaarheid

In 2023 wordt er een bedrag van 800.000 euro beschikbaar gesteld aan de beste projectplannen die gericht zijn op het verhogen van de cyberweerbaarheid van bedrijven. De maximale ondersteuning per project bedraagt 200.000 euro. De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) draagt zorg voor de uitvoering van deze subsidieregeling.

De Subsidieregeling Cyberweerbaarheid is bedoeld om de oprichting van nieuwe cyberweerbaarheidsnetwerken te bevorderen en bestaande netwerken te ondersteunen. Binnen deze netwerken werken ondernemers samen met andere organisaties aan het vergroten van de cyberweerbaarheid van bedrijven, zowel binnen als tussen niet-vitale branches, sectoren en regio's.

Sinds de lancering van de subsidieronde in 2018 zijn er 31 samenwerkingsprojecten gesubsidieerd vanuit deze regeling. Bekijk hier de projecten bekijken die in 2022 of eerdere jaren subsidie hebben ontvangen.

Dien je cyberweerbaarheidsplan in

Heb je een goed idee of plan voor het verbeteren van de cyberweerbaarheid van bedrijven in jouw branche, sector of regio? Dan komt jouw project mogelijk in aanmerking voor de Subsidieregeling Cyberweerbaarheid 2023. Meer informatie over het aanmeldproces en de voorwaarden vind je op de website van RVO.

Informatiebijeenkomst

Op maandag 28 augustus organiseren we samen met de RVO een informatiebijeenkomst van 13.00 tot 16.00 uur. Tijdens deze bijeenkomst krijg je uitgebreide informatie over de regeling en het proces van aanmelding. Meer informatie over de locatie en het aanmelden voor de informatiebijeenkomst volgt binnenkort.

Plannen kunnen tussen 1 september en 16 oktober 2023 bij RVO ingediend worden.

 

Veilig digitaal ondernemen

Het Digital Trust Center biedt ter ondersteuning van ondernemers een breed palet aan cybersecurity informatie en een gereedschapskist met cybertools. Door middel van de 5 Basisprincipes van Digitaal Veilig Ondernemen kan elk bedrijf of organisatie haar basis op orde brengen. Testen waar je staat? Doe de Basisscan Cyberweerbaarheid.
Ook werkt het DTC samen met diverse organisaties ter vergroting van de digitale weerbaarheid bij ondernemend Nederland. Hulpvraag? Check waar je terecht kunt via de wegwijzer cybersecurityinitiatieven.