Sluit

DTC wil in derde kwartaal 2021 starten met Informatiedienst

03 jun 2021

Staatssecretaris Keijzer heeft middels een kamerbrief de Tweede Kamer geïnformeerd over de verdere ontwikkeling van het Digital Trust Center. Hierin stelt ze dat de roep om informatie te delen met het niet-vitale bedrijfsleven groot blijft. Dit blijkt uit de Kamervragen in 2020 en eerder dit jaar werden gesteld.

Vanwege toenemende dreigingen, dat onderstreept wordt door de bovengenoemde druk, is er een dringend belang om verdere stappen te zetten om ondernemend Nederland te informeren over specifieke digitale dreigingen en kwetsbaarheden. Om specifieke kwetsbaarheids- en dreigingsinformatie te delen met niet-vitale Nederlandse bedrijven wil het DTC in het derde kwartaal van 2021 starten met deze informatiedienst, binnen de grenzen van de bestaande (juridische) mogelijkheden.

Daarnaast wordt momenteel gewerkt aan het verkrijgen van een OKTT (Objectief Kenbaar Tot Taak) status. Met deze status kan het DTC specifieke dreigingsinformatie ontvangen van het Nationaal Cyber Security Centrum (NCSC). De verwachting is dat deze status ook in het derde kwartaal van 2021 verkregen wordt.