Sluit

DTC blikt terug op 2021

10 feb 2022

Het Digital Trust Center (DTC) heeft het afgelopen jaar weer grote stappen gezet om de digitale veiligheid van ondernemend Nederland te vergroten. De doelgroep van 2,0 miljoen ondernemers in de zogenoemde ‘niet vitale’ sectoren is zeer uiteenlopend. Van zzp’er tot het grootbedrijf, van nauwelijks bewust van cybersecurity tot cyberprofessional. Maar wat alle ondernemers met elkaar gemeen hebben, is dat ze steeds meer te maken krijgen met digitalisering en toenemende cyberrisico’s.

Nu 2021 achter ons ligt, blikken we graag even terug. Dit jaarverslag biedt inzicht in het bereiken van de verschillende doelstellingen en mijlpalen in het afgelopen jaar. We blikken terug op de belangrijkste cyberincidenten en we brengen alle DTC samenwerkingsverbanden in kaart. Ook wordt er extra aandacht besteed aan de nieuw gelanceerde DTC Community en een andere nieuwe loot aan de tak: het actief waarschuwen van individuele bedrijven bij ernstige cyberdreigingen.

Benieuwd geworden? Lees de Terugblik 2021.

 

Veilig digitaal ondernemen

Het Digital Trust Center biedt ter ondersteuning van ondernemers een breed palet aan cybersecurity informatie en een gereedschapskist met cybertools. Door middel van de 5 Basisprincipes van Digitaal Veilig Ondernemen kan elk bedrijf of organisatie haar basis op orde brengen. Testen waar je staat? Doe de Basisscan Cyberweerbaarheid.
Ook werkt het DTC samen met diverse organisaties ter vergroting van de digitale weerbaarheid bij ondernemend Nederland. Hulpvraag? Check waar je terecht kunt via de wegwijzer cybersecurityinitiatieven.