Sluit

Website

Voor een groot deel van het bedrijfsleven is een website en online vindbaar zijn essentieel. Zorg dat je de veiligheid van je website op orde hebt. Vooral als je klantgegevens en betalingen verwerkt, zoals bij een webshop. Lees waar je op moet lekken als het gaat om website veiligheid. 

 

Voor- en nadelen van een website

Een website heeft grote voordelen, zoals het informeren van jouw klanten of het presenteren van producten en/of diensten. Helaas kunnen hackers en kwaadwillenden jouw bedrijf online ook vinden en proberen die te misbruiken. Het online zetten van een website is te vergelijken met het openen van een fysiek bedrijfspand waarbij je aan soortgelijke zaken moet denken. Zoals de beveiliging. Anders ben je kwetsbaar voor internetaanvallen. Deze aanvallen kunnen overal vandaan komen. Ze zijn niet aan een fysieke plek gebonden. Dat maakt de kans op een inbraak op je website nog groter dan bij een fysiek pand.

Horeca-ondernemer houdt na websitehack alles tegen het licht

Horeca-ondernemer houdt na websitehack alles tegen het licht

Horeca-ondernemer Frans van Hall had geen duidelijke afspraken gemaakt met zijn IT-leverancier over het updaten van zijn website. Maar dat realiseerde hij zich te laat. Door een beveiligingslek werd zijn website gehackt en lag er weken uit. Sindsdien denkt Frans goed na over de (andere) risico’s hij loopt met zijn automatisering.


Laat je beveiliging testen

Het is belangrijk de beveiliging van je website zo en nu dan te testen. Bij voorkeur door een onafhankelijke, externe beveiligingsexpert.

Beveiligingstips voor je CMS

Maakt jouw website gebruik van een contentmanagementsysteem (CMS)? Lees deze tips om de beveiliging goed op orde te krijgen.

Klantgegevens en/of betalingen

Verwerkt jouw website klantgegevens en/of betalingsverkeer? Een aantal belangrijke punten om op te letten.

Is mijn website veilig?

Hoe weet je of jouw website veilig is? Een aantal vragen op een rij die je helpen de basisveiligheid van je site te bepalen.