Sluit

Toolkit Updates

Breng de updates onder de aandacht in jouw netwerk

Wat zijn updates? Hoe vaak moet je deze uitvoeren? En hoe update je slimme apparaten? Weerbaarheid tegen cyberaanvallen begint bij het doen van je updates.

Help je mee om dit onderwerp onder de aandacht te brengen? Gebruik de onderstaande DTC-content en materialen om bedrijven en medewerkers te informeren over het nut en de noodzaak van updates doen.

    In deze toolkit:

    1. Webpagina's
    2. Afbeeldingen
    3. Video's
    4. Tools
    5. Ondernemersverhalen

    Webpagina's

    Video's

    Video_Updates

    Interactieve video: Doe je updates

    Apparaten zoals je telefoon, laptop of router krijgen soms software-updates om nieuwe functionaliteiten toe te voegen, maar ook om beveiligingslekken te dichten. Hoe zorg je ervoor dat al je apparaten automatisch geüpdatet worden? Leer het in 3 minuten. 

    KVK_Belang_van_updates

    Het belang van updates uitvoeren

    Een op de vijf ondernemers wordt slachtoffer van cybercrime. Je kunt je daartegen beschermen. In deze video in samenwerking met de KVK leggen twee ondernemers uit waarom het belangrijk is om software-updates niet uit te stellen. 

    Tools

    Automatisch_updaten

    Automatisch updaten?

    Is het voor jouw bedrijf verstandig om je software automatisch te updaten tegen beveiligingslekken? Dat hangt er van af wat voor software je gebruikt. Met dit tooltje weet je snel of automatisch updaten verstandig is.

    Update_check

    Doe de update-check

    Twijfel je of je wel slimme apparaten in huis hebt? Of heb je geen idee hoeveel? De update-check brengt je slimme apparaten in kaart en geeft meer informatie over je slimme apparaten en tips over het updaten.

    Samenvatting NIS2-maatregelen

    Maak zelf een overzicht

    Weet jij al welke slimme apparaten je in huis hebt en wil je gelijk aan de slag? Vul dan dit handige overzicht van Veilig internetten in en print deze uit. Daarna kan je direct aan de slag.

    Ondernemersverhalen

    Horeca-ondernemer houdt na websitehack alles tegen het licht

    Het is voor veel startende ondernemers ongetwijfeld herkenbaar. Je wilt je bedrijf zo snel mogelijk online hebben, zodat je kunt beginnen met klanten binnenhalen. Maar je wilt de kosten laag houden, zeker in het begin. Gelukkig ken je via via nog wel een handig iemand die een website kan bouwen. Maar na een tijdje werkt de website niet meer. Wat blijkt: er zijn geen afspraken gemaakt over het bijwerken en updaten van de website. 

    Online modewinkel betaalde losgeld tegen beter weten in

    Rico Nieuwenhuijze is eigenaar van een winkel voor exclusieve herenmode in Goes. Rico Moda timmert stevig aan de weg, met name online. Maar in 2021 werd het bedrijf slachtoffer van cybercriminelen. De NAS-opslag werd gehackt en Rico betaalde een losgeldbedrag. Helaas kreeg hij niet de toegang tot zijn bestanden terug. Rico's advies: "Gebruik je een NAS of andere hardware voor de opslag van je bestanden? Zorg dat je altijd alle laatste updates installeert!" 

    Cybersecurity is een grote uitdaging voor ondernemers

    Cybersecurity is een van de grootste uitdagingen van deze tijd voor ondernemers, meent HR-ondernemer Wendy van Ierschot. “Niet alleen moet je je goed verdiepen in alle soorten hackpogingen en de ICT-oplossingen daarvoor, ook moet je constant alert zijn op phishing en zorgen dat je medewerkers dat ook zijn en blijven. Wendy's advies: "Zorg dat iedereen altijd updates draait op al zijn apparaten."

    Op zoek naar meer content over updates?

    Heb je voor het effectief bereiken van je doelgroep een andere communicatie-uiting nodig dan hierboven aangereikt wordt? Laat het ons weten, dan buigen we ons erover.