Start of Week

De Start of Week is een actueel en informatief nieuwsoverzicht samengesteld door het Digital Trust Center (DTC) op het gebied van veilig digitaal ondernemen.

 

Voor wie is de Start of Week bedoeld?

De Start of Week is specifiek bedoeld voor samenwerkingsverbanden en wordt opgesteld voor een zeer diverse doelgroep variërend van zzp'ers tot en met het grootbedrijf. In samenwerking met de samenwerkingsverbanden stemmen wij de behoefte en de wensen voor de Start of Week af. De Start of Week is een informatief nieuwsoverzicht voor samenwerkingsverbanden gericht op bedrijven en ondernemingen die meer actuele informatie willen ontvangen op het gebied van veilig digitaal ondernemen.

 

Traffic Light Protocol

Om een eenduidige wijze te definiëren wat er met de informatie mag gebeuren, maken wij gebruik van het zogenoemde Traffic Light Protocol (TLP), een verwijzing naar de diverse kleuren van een verkeerslicht. Wanneer informatie is voorzien van een TLP-aanduiding weet je automatisch wat je wel en niet met deze informatie mag doen. Op https://first.org/tlp/ kan je meer vinden over het gebruik van TLP en de bijbehorende definities.

De Start of Week ontvangen

Om in aanmerking te komen voor de Start of Week dien je een samenwerkingsverband te zijn en samen te werken met het DTC. Een flink aantal samenwerkingsverbanden worden op dit moment voorzien van de Start of Week.

Indien je wel een samenwerkingsverband bent, maar nog niet aangesloten bent bij het DTC, en wél graag de Start of Week wil ontvangen om te delen met je deelnemers, kun je contact opnemen met de relatiemanagers van het DTC:

Cyberweerbaarheidsnetwerken van het DTC

Het Digital Trust Center stimuleert samenwerkingsverbanden van bedrijven die groepen ondernemers helpen met veilig digitaal ondernemen. In een cyberweerbaarheidsnetwerk werken ondernemers samen met andere organisaties aan het vergroten van de cyberweerbaarheid, binnen en tussen branches en regio's in de niet-vitale sectoren.