Sluit
Synthesis cyberweerbaarheid

Synthesis

Over dit samenwerkingsproject

In dit samenwerkingsverband slaan partijen de handen ineen die zich geconfronteerd zien met dezelfde uitdagingen in cyberweerbaarheid: hoe de kleine organisaties cyberweerbaar te maken en medewerkers daarbij duurzaam te enthousiasmeren en activeren?

Het samenwerkingsverband bestaat uit Biebcloud, Bibliotheken, OAN, Synthesis en Venturias. Alle organisaties ondervinden deze uitdaging, ieder echter op zijn eigen manier. Daarnaast zijn er netwerk- en distributiepartners aangesloten. Dit zijn partners die in hoge mate betrokken zijn het thema en de oplossing die dit project beoogt op te leveren. Zij zijn aangesloten bij dit netwerk om de Cyberweerbaarheid box te valideren en distribueren binnen hun branche.

Deelnemers

  • Biebcloud
  • Bibliotheken
  • OAN
  • Synthesis
  • Venturias

Subsidie

1-1-2023 tot 27-12-2024

Oprichtingsjaar

2022

Regio

Landelijk

Branche

Bibliotheken & mkb

Doelstelling Synthesis

Het verhogen van de cyberweerbaarheid van het mkb door het ontwikkelen en aanbieden van een oplossing die aansluit op de specifieke behoefte van kleinere organisaties. Er is behoefte aan een schaalbare oplossing voor awareness en training die aansluit op het budget en de specifieke context van kleine organisaties en die een organisatie herhaaldelijk in kan zetten.

Dit cyberweerbaarheidsplan heeft als doel om kleine organisaties:

  1. te stimuleren bij de bewustwording van cyberincidenten;
  2. medewerkers te trainen in het voorkomen van cyberincidenten.

Activiteiten: Ontwikkeling Cyberweerbaarheid box

De Cyberweerbaarheid box is een 60 minuten durend laagdrempelig Team Event gericht op awareness. Elke maand wordt een nieuw cybersecurity thema behandeld. Door het creëren van security awareness onder medewerkers zullen zij een human firewall vormen.

Dit project zet in op Social en Experiential-Learning in plaats van traditioneel individueel leren.

Meer cyberweerbaarheidsnetwerken van het DTC

Het Digital Trust Center stimuleert samenwerkingsverbanden van bedrijven die groepen ondernemers helpen met veilig digitaal ondernemen. In een cyberweerbaarheidsnetwerk werken ondernemers samen met andere organisaties aan het vergroten van de cyberweerbaarheid, binnen en tussen branches en regio's in de niet-vitale sectoren.