Sluit

Federatie van technologiebranches (FHI)

Deelnemers samenwerkingsverband

FHI

Oprichtingsjaar

1956

Regio

Heel Nederland

Branche

Technologiebedrijven

Over Federatie van technologiebranches (FHI)

FHI is het uitvoerend bureau van 5 brancheorganisaties voor technologiebedrijven die in de Nederlandse markt actief zijn als aanbieders van industriële elektronica, industriële automatisering, gebouwautomatisering, laboratorium technologie en medische technologie.

De activiteiten binnen FHI zijn verdeeld over 3 aandachtsgebieden: collectieve marketing, belangenbehartiging en individuele dienstverlening.

De boodschap vanuit FHI is dat overheden, consumenten en industriële eindgebruikers deskundige keuzes dienen te maken voor safety & security in onze maatschappij. Hiervoor is technologie, deskundigheid en samenwerking nodig.

Binnen de leden van FHI is er deskundigheid op het vlak van chips, technische systemen, communicatietechnologie, industriële processen, integratie, cyber security en toepassingen in diverse technische en industriële sectoren.

FHI-leden bieden enabling technology en in de events wordt de neutrale kennisoverdracht benadrukt. Deze deskundigheid is met name nuttig voor toepassers van Operational Technology in de industrie, zorg en laboratoria.

Vanaf 2020 worden expert groepen georganiseerd om professionals bijeen te laten komen die een koppeling kunnen maken tussen praktische technologie en beleid.

Concrete informatie voor circa 2.000 professionals per jaar, zodat er een betere samenwerking in de keten wordt gerealiseerd. De events en bijeenkomsten dragen daardoor ook bij aan een groter bewustzijn en meer aandacht voor dit thema.

Meer cyberweerbaarheidsnetwerken van het DTC

Het Digital Trust Center stimuleert samenwerkingsverbanden van bedrijven die groepen ondernemers helpen met veilig digitaal ondernemen. In een cyberweerbaarheidsnetwerk werken ondernemers samen met andere organisaties aan het vergroten van de cyberweerbaarheid, binnen en tussen branches en regio's in de niet-vitale sectoren.