Sluit

CyberVeilig Westfriesland

Over de samenwerking

CyberVeilig Westfriesland is een samenwerking vanuit het regionaal georganiseerde bedrijfsleven, heeft geen winstoogmerk en stelt zichzelf als doel een kwalitatieve en kostenvriendelijke oplossing aan te bieden voor bedrijven in de regio. In dit samenwerkingsverband werken Parkmanagement Hoorn B.V. samen met regionale ondernemersverenigingen en overheden aan de weerbaarheid van bedrijven in West-Friesland. CyberVeilig Westfriesland functioneert als een ‘digitale parkmanager’ die een innovatieve en aanvullende oplossing biedt ter voorkoming van cybercrime bij bedrijven.

Aantal deelnemers

1000

Subsidie

6-10-2022 t/m 31-12-2023

Oprichtingsjaar

2022

Regio

West-Friesland

Sector

Sectoroverstijgend

Doelstelling

Het vergroten van het bewustzijn bij ondernemers, managers én medewerkers van mkb bedrijven in West-Friesland in combinatie met het implementeren van een succesvolle, blijvende en betaalbare collectieve veiligheidsdienst, waardoor de digitale weerbaarheid toeneemt en het risico afneemt.

De activiteiten zijn gebaseerd op de Cybersecurity Health Check, die de Cyber Security Raad en de NBA (Koninklijke Nederlandse Beroepsorganisatie van Accountants) enkele jaren geleden hebben uitgebracht. Verder gaan we uit van de lijst met basismaatregelen die het NCSC (Nationaal Cyber Security Center) heeft opgesteld.

De organisatie staat en de communicatie is gereed. Het jaar 2023 staat in het teken van awareness en urgentie. In maart starten we met de uitrol van 12 kennisevents  op diverse locaties in de regio. Dat is het startsein voor de marktbenadering en dienstverlening.

Meer cyberweerbaarheidsnetwerken van het DTC

Het Digital Trust Center stimuleert samenwerkingsverbanden van bedrijven die groepen ondernemers helpen met veilig digitaal ondernemen. In een cyberweerbaarheidsnetwerk werken ondernemers samen met andere organisaties aan het vergroten van de cyberweerbaarheid, binnen en tussen branches en regio's in de niet-vitale sectoren.