Sluit

Doe gratis mee aan de MKB Phishing test

29 dec 2020

Het Digital Trust Center kon in 2021 aan 2.000 bedrijven een gratis MKB Phishing test weggeven.
De inschrijving is inmiddels gesloten.

 

Cybercriminaliteit was de laatste jaren al een explosief groeiend probleem, maar is door de coronacrisis in een stroomversnelling geraakt. In de afgelopen maanden werden per maand meer cyberaanvallen uitgevoerd dan in 2017 en 2018 in een heel jaar, blijkt uit onderzoek.

Met name thuiswerkers blijken onvoldoende voorbereid te zijn op phishing. Thuisnetwerken en privé laptops zijn slecht beveiligd, bovendien is men thuis eerder geneigd om onoplettend te zijn. Cybercriminelen spelen hier handig op in. Iedereen die een e-mailadres heeft, loopt het risico om slachtoffer te worden van phishing.

Er valt veel te winnen door je bewust te worden van de aanpak die cybercriminelen hanteren, want een kwart van de werknemers herkent een standaard phishing mail niet en maken de onderneming kwetsbaar voor cyberaanvallen.

Digital Trust Center geeft 2.000 phishing testen weg

En het Digital Trust Center kan aan 2.000 mkb-bedrijven een gratis phishing test weggeven. Werknemers worden in overleg met de aangemelde bedrijven onderworpen aan een anonieme, digitale test met als doel de veiligheid en cyberweerbaarheid van de eigen organisatie in kaart te brengen en te verbeteren. De test wordt uitgevoerd door een hierin gespecialiseerd IT-bedrijf.

Meedoen is gratis

Is jouw cybersecurity goed geregeld of staan jouw ramen en deuren nog wagenwijd open? Ben je benieuwd naar de cyberweerbaarheid van jouw organisatie? En wil jij je ook online veilig voelen? Doe gratis mee aan de MKB Phishing test en registreer je belangstelling via onze partner Regionaal Platform Criminaliteitsbeheersing Noord-Holland:  https://www.rpcnh.nl/gratis-mkb-phishingtest/.

Onderzoek naar phishing bij het mkb

Hackers manifesteren zicht extra aan het eind van dit coronajaar. Er zijn steeds meer en heftigere cyberaanvallen. Vooral het midden- en kleinbedrijf is het slachtoffer. Aanvallen op kleinere bedrijven blijven vaak onder de radar, maar zijn voor de onderneming die het treft wel ingrijpend. Daarom is het belangrijk om daar een goed beeld op te krijgen. Om onderzoek te kunnen doen, cijfers te vergelijken en inzicht te verkrijgen, is het noodzakelijk dat er meer dan 400 ondernemingen zich aanmelden. Inmiddels hebben we ruim 1.200 aanmeldingen, dus gaat het onderzoek van start. Wanneer meer bedrijven aan het onderzoek deelnemen, winnen de resultaten aan kracht en kunnen we ook aanvullende inzichten opdoen. Nieuwe aanmeldingen zijn daarom nog steeds van harte welkom. Op naar de 2.000.

Inzicht in je digitale weerbaarheid en alerte medewerkers

Na afloop van de test ontvang je een rapportage. Met deze rapportage krijg je inzicht in de digitale weerbaarheid van je onderneming. En een ander resultaat is dat je medewerkers alerter zijn op phishing en valse e-mails leren te herkennen.

Dit zijn de voorwaarden:

  • Je bedrijf bestaat uit 8 tot 250 medewerkers;
  • De medewerkers gebruiken een zakelijk e-mailadres.

Goed om te weten:

  • Je kunt na je registratie nog beslissen niet mee te doen.
  • We komen niet in jouw systeem en installeren niets.
  • We hebben geen commerciële belangen, deelname is gratis.

De inschrijving voor de MKB Phishing test is gesloten

Heb je vragen over deze test? Neem dan contact op met onze partner: Regionaal Platform Criminaliteitsbeheersing Noord-Holland (www.rpcnh.nl) via onderstaande button.

De MKB Phishing Test is een initiatief van Ministerie van Economische Zaken & Klimaat, Politie, het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (het CCV), het Regionaal Platform Criminaliteitsbeheersing (RPC) en Platform Veilig Ondernemen (PVO).