Sluit

Mythen en Feiten in Cybersecurity

5 Online Fraude Fabels

We onderschatten vaak het risico op online fraude in het bedrijfsleven. Dat komt door fabels en onterechte aannames. Lees welke fabels er leven.

5 Online fraude fabels

Bedrijven onderschatten vaak het risico op online fraude. Dat komt door fabels en onterechte aannames. Het Digital Trust Center ontkracht 5 fabels voor je.

 

 1. "Mijn bedrijf is te klein om  doelwit te zijn van online fraudeurs"

  Onjuist. Kleine bedrijven denken vaak dat ze geen doelwit zijn. Ten onrechte. Waar de kans is om geld te verdienen, liggen fraudeurs op de loer. Bekijk je bedrijf daarom eens door de ogen van een fraudeur.
   

 2. "We doen geen zaken met onbekende partijen en lopen dus geen risico op fraude"

  Helaas werkt het zo niet. Een fraudeur kan je misleiden door zich voor te doen als een bekende leverancier of klant. Met technieken zoals ‘spoofing’ en ‘typosquatting’ worden zelfs alerte financiële medewerkers misleid.
   

 3. "Onze medewerkers zijn te slim om in phishing te trappen"

  Helaas. Phishingaanvallen zijn sluw ontworpen om zelfs de meest alerte medewerkers in de val te lokken. Eén foute klik kan genoeg zijn voor toegang tot gevoelige bedrijfsgegevens.
   

 4. "Domeinnaamfraude? Dat overkomt alleen bedrijven met een online verkoopkanaal"

  Dit is een misvatting. Oplichters maken handig gebruik van de angst dat concurrenten een domeinnaam registreren die lijkt op die van jou. Ze zetten je onder druk om meer domeinnamen te registreren, vaak tegen hoge kosten.
   

 5. "Wij hebben geen gevoelige informatie op onze systemen, dus we zijn geen interessant doelwit"

  Reken er niet op. Online fraudeurs schieten vaak met hagel. Niet-gerichte cyberaanvallen vinden vaker plaats dan gerichte. Zelfs als je denkt dat jouw bedrijf geen belangrijke informatie bewaart, kun je nog steeds worden aangevallen.

6 Cybersecurity mythen 

Er gaan nogal wat verhalen rond over cybersecurity. Deze 'mythen' zijn vaak niet of slechts deels waar. Weet jij de feiten van mythen te onderscheiden? We hebben er 6 voor je klaargezet in een infographic.