Cyber Weerbaarheidscentrum Brainport (CWB)

Oprichtingsjaar
2018

Regio
Het initiatief is gestart in de Brainport regio Eindhoven, maar de huidige focus ligt op een landelijk netwerk van leden binnen de Hightech Maakindustrie.

Sector
Bedrijven met 2 of meer  medewerkers vallen binnen de doelgroep. Of zij de ICT in zijn geheel hebben uitbesteed, of volledig in eigen huis hebben, of ze nou een eigen geprofessionaliseerd SOC hebben ingericht of (nog) geen kaas hebben gegeten van cybersecurity: het CWB is voor praktisch alle bedrijven die tot de Hightech Maakindustrie behoren.

Branche
Hightech Maakindustrie

Doelstelling en activiteiten

Doelstelling
Het creëren van een vertrouwde omgeving waarin leden kennis- en informatie met elkaar delen, maar ook de ontwikkeling van een werkplatform waarin leden elkaar kunnen ondersteunen bij het identificeren van risico’s en kwetsbaarheden, alsmede bij overige preventieve-, detectieve-, responsieve- en herstel activiteiten. Daarnaast is het verhogen van cybersecurity awareness een belangrijke doelstelling van het CWB.

Activiteiten
Het delen van kennis en informatie en het bieden van ondersteuning bij onder andere het identificeren van risico’s en kwetsbaarheden, het ontwikkelen van middelen om ongeautoriseerde toegang of manipulatie te detecteren en/of de implementatie van good practices en incident response plannen.

Resultaten tot nu toe
In juli 2018 zijn we gestart met 11 selecte leden (de zogenaamde First User Group) met de ontwikkeling van de dienstverlening. Per november is dit uitgebreid tot 25 en vanaf februari 2019 wordt het CWB ook opengesteld voor andere bedrijven uit de Hightech Maakindustrie.

Planning
In januari 2019 zal de dienstverlening live gaan.

Contact