Agentschap Telecom: Digitale veiligheid slimme apparaten niet op orde

Ook voor ondernemers relevant: de digitale veiligheid van veel consumentenapparaten die met internet zijn verbonden - het zogenoemde Internet-of-Things - is niet op orde. Vooral slim speelgoed (‘connected toys’) en babyfoons scoren slecht. Dat blijkt uit onderzoek in opdracht van Agentschap Telecom.

Veel apparaten maken gebruik van slecht beveiligde verbindingen en standaardinstellingen die niet veilig zijn. Het uitvoeren van een update is vaak omslachtig. Hierdoor zijn persoonlijke gegevens of zelfs wachtwoorden te bekijken en kan de besturing worden overgenomen. Dat maakt apparaten kwetsbaar voor infecties en ongewenste toegang.

Het rapport van Agentschap Telecom vind je hier. Kijk ook op onze Internet-of-Things (IoT) pagina voor meer informatie over IoT voor ondernemers.